Stojala s policami za večje število izdelkov

Kartonska stojala s policami so idealna za prodajo in predstavitev številnih izdelkov. Ko se odločate za izdelavo takšnega stojala, je pomembno, da izberete čim bolj kreativnega, saj boste tako pritegnili največ potencialnih kupcev.

Vsako stojalo ima svoje prednosti in slabosti, ko gre za velikost, ceno, enostavnost postavitve itd., zato je pomembno, da pri izbiri pretehtate vse omenjene parametre in na podlagi le-teh izberete za vas najboljšega ponudnika.

Velikost stojala

Marsikateri proizvajalec stojal s policami, vam bo ponudil že v naprej izdelano stojalo, ki pa ni vedno najboljša izbira, saj morda vaši izdelki ne bodo idealno zapolnili prostora na policah ali pa bo samo stojalo preveliko, glede na prostor, ki vam je bil dodeljen.

Resen proizvajalec, kot je naše podjetje za proizvodnjo stojal s policami, se bo lotil zadeve drugače.

Velikost stojala je običajno strogo pogojena s prostorom, ki ga imate na voljo za predstavitev vaših izdelkov. Pomembno je, da se pred izdelavo, dogovorite s prodajalnami, kjer bodo vaša stojala postavljena, kakšne dimenzije morajo imeti le-ta.

Ko imate dokončne zunanje mere stojala, je potrebno na njih prilagoditi prostor oz. police, ki bodo na voljo za izdelke. Ob tem je zelo pomembna tudi nosilnost polic, saj se konstrukcijska zasnova zelo razlikuje med stojalom, na katerem so naloženi prigrizki in tistim, kjer so pijače.

Enostavnost postavitve

Postavitev stojala običajno poteka neposredno na prodajnem mestu, kjer ste omejeni s časom in prostorom. V takšnih situacijah je izjemnega pomena, kako hitro lahko postavite vaše stojalo, zlasti, ko gre za takšnega s policami, saj so le-ta bolj zahtevna oz. zamudna za postavitev.

Slabo zasnovana stojala s policami so takšna, ki imajo ločene police, kar oteži samo montažo za posameznika ter zmanjšuje stabilnost. Pri tovrstnih stojalih se police običajno zataknejo v reže na hrbtu, kar ni najbolj vizualno privlačna rešitev.

Dobro zasnovana stojala, kot so na primer naša talna stojala, so izdelana tako, da so police zlepljene na hrbet, kar bistveno olajša postavljanje konstrukcije ter naredi stojalo neprimerno bolj stabilno od takšnega, ki ima ločene police. Ob tem pa je poskrbljeno še za estetski videz zunanje strani hrbta, kjer ni izrezov za zatikanje polic.

Stabilnost in nosilnost stojala

Morda celo najpomembnejši dejavnik, je prav stabilnost oz. nosilnost, ki jo mora stojalo s policami prenesti. Slabo izdelano stojalo s poceni materialom, se lahko kaj hitro prične lomiti, če se kupci v prodajalni z nakupovalnim vozičkom prevečkrat zaletavajo vanj.

Ob tem ste verjetno pomislili: »Saj kupci pa ja niso tako objestni, da bi se zaletavali v stojala z izdelki.«. Verjetno res niso. A naše izkušnje kažejo, da ko so stojala postavljena na bolj tesnih prostorih, zlasti pred blagajno, so pogosto nehote tarča nakupovalnega vozička.

Zato je tudi za tovrstne izzive treba poskrbeti pri razvoju konstrukcije. Za bolj stabilna oz. robustna stojala se tako lahko uporabijo dodatni vložki v stranicah, ter plastični klipi na policah, namesto polic, ki se zgolj zapognejo in zataknejo v reže.

Takšna konstrukcija stojala je izjemno stabilna in v veliki meri je sposobna preživeti marsikatero srečanje z nakupovalnim vozičkom.

Zakaj izbrati stojala s policami?

Ne samo, da imajo stojala s policami lahko zelo vpadljiv in eleganten videz in bodo zagotovo izstopala, ampak so zaradi uporabe EB-val kartona tudi zelo cenovno ugodna. Na police stojala tako zlahka naložite raznovrstne izdelke. Z uporabo plastičnih klipov pa so tudi bolj stabilna in jih je mogoče hitro in preprosto namestiti na sami lokaciji.

Kljub velikim dimenzijam se ta stojala lahko pakirajo v skoraj ploskem formatu, saj jih je na v naprej določenih zgibih mogoče prepogniti, ne da bi pri tem poškodovali tisk.

Če povzamemo, kartonska stojala s policami so vizualno privlačna, enostavna za postavitev, primerna za večkratno uporabo, poceni in nadvse priročna.

Kje uporabiti stojala s policami?

Zaradi svoje nizke teže in kompaktnosti ob dobavi jih je enostavno sestaviti in postaviti povsod, kjer želite prodajati oz. predstaviti svoje izdelke. Ne glede na to, ali gre za večjo prodajalno, lekarno ali na bencinsko črpalko, bo stojalo s policami prava izbira.

Prav tako so uporabna za prodajo izdelkov na koncertih, sejmih, razstavah. Po končani prodaji na primer na sejmu, lahko stojalo s policami preprosto spet zložite in odnesete na naslednji sejem.

Videz celotnega stojala lahko tudi prilagodite svoji celostni grafični podobi ter ga v celoti potiskate.

Grafično oblikovanje in potisk stojala

Za vsako stojalo je pomembno, da je poenoteno s celostno grafično podobo vašega podjetja oz. samega izdelka. Vsako kartonsko stojalo, s policami ali brez, je smiselno tudi potiskati, tako da bo povsem v skladu z vaši grafično podobo. Ne glede na to, da so stojala v naravni, rjavi barvi kartona privlačna za prodajo zlasti ekoloških izdelkov, so potiskana stojala bistveno bolj privlačna in vpadljiva za kupce.

Kadar vaše podjetje ne more samo poskrbeti za grafično oblikovanje, se je smiselno obrniti na agencijo za grafično oblikovanje in pri tem biti pozoren, da imajo izkušnje s pripravo grafike za stojala.

Nekatere tiskarne, kot je na primer naša, pa poskrbijo tudi za to fazo izdelave stojala in vam pomagajo tudi na področju grafičnega oblikovanja vašega stojala, tako da imate na enem mestu zagotovljene vse storitve – od ideje, do zapakiranega stojala.

Zaključek

Kadar želite na prodajnem ali predstavitvenem mestu ponuditi večje število vaših izdelkov, so stojala s policami idealna izbira, saj lahko nanje naložite tako lahke, kot tudi težke izdelke.

Tovrstna stojala so hitra za postavitev, izjemno stabilna in imajo prilagojeno nosilnost, ki se izračuna neposredno za vaše izdelke.